We maken gebruik van cookies om zo de gebruikerservaring van onze website te verbeteren. Cookie Meer informatie

Home » Taalhulpmiddelen Spaans » Liefde in het Spaans » Spaanse Liefdesliedjes

Spaanse Liefdesliedjes

Spaanse Liefdesliedjes

Liefdesliedjes

Joaquín Sabina

Op een dag zei Joaquín Sabina 'El amor es una mentira fantástica' (de liefde is een geweldige leugen). Deze zin kan een beetje ironisch klinken, maar kijkend naar waar het vandaan komt, zit er wel degelijk enige waarheid in. Het succes van het album '19 días y 500 noches' van Sabina gaat over gemengde gevoelens bij het verbreken van een relatie. De zanger is echter een specialist in het verpakken van deze liedjes in ironie en een bijzonder ritme door zinnen, zoals de pronto me vi como un perro de nadie / ladrando a las puertas del cielo / me dejó un neceser con agravios / la miel en los labios en escarcha en el pelo. Deze songwriter laat zijn visie los op menselijke relaties bij audioboeken, zoals 'Ciento volando de catorce' (2001), 'Dímelo en la calle' (2002), 'Alivio de luto' (2005), 'Vinagre y rosas' (2009) en 'La orquesta del Titanic' (2012) met Joan Manuel Serrat. Daarnaast zijn er onlangs ook nog enkele livealbums verschenen van zijn concerten 'Nos sobran los motivos' (2000), 'Dos pájaros de un tiro' (2007) met Joan Manuel Serrat en zijn laatste concert: 'En el Luna Park' (2012) weer met Joan Manuel Serrat.

Naast de vele ervaringen die Sabina heeft opgedaan over de materie, heeft hij zoals geen ander de ellende en vreugde van de liefde verwerkt in zijn liedjes. Zijn repertoire is gevuld met verhalen over liefdesverdriet, hartstochtelijke ontmoetingen en reflecteert daarbij de gevoelens en valkuilen van het hart.

Zijn liedjes:
- 19 días y 500 noches.
- Y sin embargo.
- Calle melancolía.

Alejandro Sanz

Vandaag de dag is hij een popidool van wereldniveau in de Latijnse pop; een 'luxepositie' die maar weinig artiesten kunnen behalen. Hij verkocht rond de 1.000.000 kopieën in één week van zijn cd 'El Alma al Aire'. Zijn carrière is in volle gang en hij heeft  de volgende albums gepubliceerd: 'No es lo mismo' (2003), 'El tren de los momentos' (2006), 'Paraíso express' (2009) en 'La música no se toca' (2012). Het wachten is op weer een ongetwijfeld fantastisch album.

'El alma al aire' heeft een indrukwekkend vermogen om alle elementen samen te laten smelten en zo een cadans tussen het hart de lucht en de ziel te vormen. Dagelijks verovert Alejandro Sanz de harten van duizenden meisjes, verliefd op zijn liedjes en zijn stem..... in een kamer vol posters van hun idool.

Zijn liedjes:
- Corazón partío.
- Se le apagó la luz.
- Viviendo deprisa.
- Cuando nadie me ve.

Enrique Iglesias

Enrique Iglesias heeft zich moeten bevrijden uit de voetsporen van zijn vader en dat is hem goed gelukt!. Vanaf het begin af aan wist hij al wat hij wilde, inclusief wat hij nog aan het zoeken is: 'Yo podría encontrar lo que estoy buscando... estoy de camino. Soy muy inteligente' (ik kan vinden wat ik aan het zoeken ben... ik ben onderweg. Ik ben erg slim), vertelde hij al lachend.
Enrique Iglesias is een zeer gewaardeerde Latijnse popartiest die zingt in het Engels, maar voelt in het Spaans en is geliefd onder trouwe fans van over de hele wereld. Wil je meer over zijn verleden, gevoelens en leven te weten te komen, dan kun je naar zijn muziek luisteren om dat te ontdekken.

Zijn liedjes:
- Héroe.
- Si tú te vas.
- Experiencia religiosa.
- Falta tanto amor.

Ricky Martin

Tijden zijn veranderd... en hoe; tegenwoordig danst de Amerikaanse jeugd op het ritme van de Latijnse dans en proberen de kandidaten voor de presidentsverkiezingen van het noorden, stemmen te winnen van de Spaanse bevolking aan de hand van liedjes. Ricky Martin is hier een klassieke winnaar in. Hij kreeg het voor elkaar dat tijdens de wereldbeker voetbal iedereen, Latijns of niet, danste op het ritme van 'La copa de la vida'. Dit Latijns popidool heeft veel charisma en bezit iets speciaals. Iedereen wordt meteen verliefd bij het horen van het ritme en het zien van het opzwepende dansen van het nummer 'Livin' la vida loca'.

Zijn liedjes:
- She bangs.
- 'Living' la vida loca.


Andere liedjes:

Luis Miguel:
- O tú o ninguna
- Ayer

Cristina Aguilera:
- Genio atrapado
- Ven conmigo

Maná:
- En el muelle de San Blas
- Clavado en un bar

Hulpmiddelen bij de liefde in het Spaans

Onderdelen over de liefde in het Spaans

Community over de liefde in het Spaans