We maken gebruik van cookies om zo de gebruikerservaring van onze website te verbeteren. Cookie Meer informatie

Home » Taalhulpmiddelen Spaans » Liefde in het Spaans

Liefde in het Spaans

Liefde in het Spaans

Liefde in het Spaans

Wanneer we LIEFDE bedoelen in het Nederlands zijn er in het Spaans nog een groot aantal alternatieve woorden die dezelfde betekenis hebben: 'Ik hou van jou' is te quiero; 'Ik houd van aardbeien' is me gustan las fresas; 'ze hebben de liefde bedreven' is hicieron el amor; 'Ik wil je graag zien', me encantaría verte… In elke zin wordt het woord LIEFDE weer met een ander woord omschreven.

Spaans is een prachtige taal om gevoelens uit te drukken. Dit kan dan ook met vele kleine nuances en subtiele gebaren om zo hetgeen dat we willen zeggen te versterken. Bob Dylan zei een keer dat het Spaans de ideale taal is om over de liefde te zingen.

Om meer woordenschat in relatie tot de liefde te verzamelen en om Te amo in vijf verschillende talen uit te spreken, raden we je aan naar ons audio-liefdeswoordenboek te gaan. Je weet namelijk nooit wat er op je pad komt.

Als je esa persona especial (de ware) al bent tegengekomen, kun je wellicht wat van onze Spaanse liefdesrecepten voorbereiden en aan hem/haar presenteren, een liefdeskaart schrijven of hem/haar een Spaans liefdeslied voordragen. Wanneer je het bijvoorbeeld moeilijk vindt om wat op papier te krijgen, dan staat onze website nog vol met andere manieren om inspiratie op te doen.

Je kunt haast niet anders dan jezelf overgeven aan de romantiek en verliefdheid.

Hulpmiddelen bij de liefde in het Spaans

Onderdelen over de liefde in het Spaans

Community over de liefde in het Spaans