Stage lopen in het buitenland is altijd al een droom van mij geweest. Ik wist nooit precies wáár, maar dat ik een halfjaar buitenlandse stage ging doen, dat was zeker. En het is me gelukt hoor! Inmiddels woon ik 3 maanden in Salamanca, Spanje. Met nog 3 maanden te gaan heb ik een geweldige tijd hier in dé studentenstad van Spanje!

Stage lopen in Spanje is super

Ik heb zoveel nieuwe vrienden gemaakt van over de hele wereld! Ik weet nog goed dat ik arriveerde hier in Salamanca, hier was ik dan klaar voor een avontuur en ik sprak niet eens één woord Spaans... En denk maar niet dat de Spanjaarden Engels spreken hoor (op een paar uitzonderingen na natuurlijk)! Gelukkig begon de volgende dag mijn cursus Spaans van 3 weken bij don Quijote. Wat heb ik ontzettend veel geleerd tijdens deze 3 weken!

Eindelijk kon ik dan ook een beetje gesprekken voeren met de Spanjaarden. Stuk voor stuk leuke mensen die altijd klaar staan om je te helpen en nooit te beroerd om een praatje te maken. Wonen in Salamanca is zo leuk, ik woon in een studentenappartement met 2 andere meisjes en zij zijn inmiddels heel goede vriendinnen geworden. En wat leuk is om te doen, is tripjes maken. Zo zijn we al met een groep vrienden weekendjes naar Madrid en Porto geweest.

Salamanca

In Salamanca kun je heel goed feesten! Er zijn veel cafés en discotheken, iedere avond is er wel iets te beleven. Er worden ook veel feesten georganiseerd, zo kun je iedere week gaan beerpongen, of iedere dinsdag naar een Erasmusfeest dat telkens in het teken staat van een ander land. En ja, ook Nederland is al aan de beurt geweest, wat een vet feest was dat! Maar wat juist ook leuk is, is dat je zoveel mensen van verschillende nationaliteiten ontmoet. Je leert dus niet alleen de Spaanse cultuur goed kennen maar ook andere!

Na mijn 3 weekse talencursus begon het stage lopen dus echt bij don Quijote. Niet op de school, maar bij het hoofdkantoor dat ook in Salamanca is. Een beetje nerveus ging ik ernaartoe maar dat bleek dus totaal onnodig te zijn! Ik heb het harstikke naar mijn zin hier. Ik leer ontzettend veel dingen die perfect aansluiten bij mijn hbo studie Commerciële Economie. De eerste 4 weken van mijn stageperiode kreeg ik ook conversatielessen aangeboden bij don Quijote, helemaal handig! Ook de opdrachten die ik moet doen vind ik leuk, van het schrijven van artikelen tot onderzoeken uitvoeren, ik doe het graag!

Ik kijk er wel een beetje tegen op om over 3 maanden weer naar huis te gaan.. Het leven hier is heel anders dan in Nederland en ik zou zo graag mijn Spaans verder willen ontwikkelen! Misschien dat ik dan toch ook een halfjaartje naar Zuid-Amerika moet gaan, als afstudeerstage volgend jaar? Wie weet.. Ik geniet in ieder geval ontzettend van mijn tijd hier en zou stage lopen bij don Quijote in Salamanca dan ook zeker aan anderen aanraden!

Photo by Dieg082

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.